Események

2024.10.30. STATIKUS VADSÁG- Kerekes Gábor kiállítása

STATIKUS VADSÁG -Keretbe zárt tér
Kerekes Gábor tervrajzokból és vázlatokból álló önálló rajzkiállítása
 
🎨 Megnyitó: 2024.10.30. 18:00
👀 Megtekinthető: 2024.12.07-ig.
📌Helyszín: Paloma Artspace, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 14-16.
 
A kiállítást megnyitja: Ráskai Szabolcs grafikusművész.
 
Kerekes Gábor első önálló rajzkiállítása különleges betekintést nyújt a művész alkotói folyamatába, amelynek során helyspecifikus installációkkal és nagyméretű kollázsokkal kísérletezik. A kiállítás középpontjában azok a rajzolt alapú tervek, vázlatok állnak, amelyeket korábban "műtermi játékokként" tartott számon, és háttéranyagként használt fel nagyszabású munkáihoz.
A látogatók olyan terveket és vázlatokat láthatnak amelyek a művész eddigi legnagyobb installációinak szerves részét képezték. A kiállított rajzok többek között azoknak a "Bábel" és a "Lebegő városok" című installációknak a tervezési fázisait mutatják be, amelyek korábban már más kiállításokon szerepeltek. Kerekes Gábor rajzai nem csupán a tervezés technikai elemei, hanem a művész gondolati világának elengedhetetlen részei is.
A művek szigorúan keretekbe rendezve, kiállítási formában kerülnek bemutatásra, így kiemelve a tervezési folyamat fontosságát és szépségét. A kiállítás egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy megértsük, hogyan születnek meg ezek a nagyszabású alkotások, és milyen lépések vezetnek a végleges művekhez.
A kiállításon bemutatott anyag Kerekes Gábor művészi világába vezeti be a látogatókat, ahol a rajzok, tervek és vázlatok révén betekintést nyerhetünk a művész kreatív folyamatainak legbelsőbb rétegeibe.
Az esemény a Facebook-on is megtalálható.