Események

2024.09.25-től SZEKVENCIA -  Tipográfiai Poszter Kiállítás

SZEKVENCIA - A bennünk rejlő belső zajok -
Dalmadi Sándor Tipográfiai Poszter Kiállítása
 
👀 Megtekinthető: 2024.10.25-ig a Paloma Artspace nyitvatartási idejében
📌 Helyszín: Paloma Artspace, Budapest, Kossuth Lajos u. 14-16, 1053
 
Mit jelent számodra a zene? Van kedvenc dalod? Mi az első dolog, ami eszedbe jut, amikor meghallod? Gondolkodtál már azon, miért éppen ez a dal tetszik? Ezek a kérdések inspirálták a sorozatot, amely a zene és a tipográfia közötti mély kapcsolatot tárja fel.
A kiállított poszterek magyar hardcore és punk zenekarok, valamint hiphop előadók dalszövegeiből merítenek. A szövegek nemcsak a zenei műfajok sokszínűségét tükrözik, hanem a bennünk rejlő belső zajokat is, amelyek mindannyiunkban ott vannak. A poszterek célja, hogy vizuálisan is megjelenítsék ezeket a belső rezonanciákat, és kapcsolatot teremtsenek a szöveg tartalmával.
🔊
 Rezonál a lelkünkkel: A kiállított művek mindegyike a belső zajra és a lélekkel való rezonanciára utal. A szövegek és a tipográfiai elemek együttesen alkotnak egyedi vizuális élményt, amely a zene és a szöveg közötti kapcsolatot hangsúlyozza.
📜
 A szöveg, mint a dal szekvenciája: A poszterek a szöveget, mint a dal szekvenciáját mutatják be, ahol az olvashatóság néhol nem lényeges. A képi elemek és a tipográfia játékos használata új perspektívát nyújt a szöveg és a zene kapcsolatának megértéséhez.
🎨
 Tipográfiai játék: A kiállítás egyik fő eleme a tipográfiai játék, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy újraértelmezzék a szövegek jelentését. A poszterek nemcsak vizuálisan vonzóak, hanem mélyebb gondolatokat is közvetítenek a zene és a szöveg kapcsolatáról.
Gyere el, és fedezd fel a tipográfia és a zene közötti különleges kapcsolatot! Várunk szeretettel minden érdeklődőt!
 
 
A kiállítást megnyitotta: Makray János festőművész
Balról jobbra: Makray Sándor a kiállítást megynitó festőművész, Dalmadi Sándor kiállító művész, Ráskai Szabolcs a Paloma Artspace galéria szervezője

A megnyitó képei